Logo_KerstMartkorting logo Created with Sketch.

Modern Landelijk Wonen: zo doe je dat…

Modern Landelijk Wonen: zo doe je dat…

Landelijk wonen is in. Want het straalt rust en warmte uit. En dat is waar we in deze jachtige tijd allemaal naar op zoek zijn…

Maar landelijk wonen kan al snel verzanden in oubolligheid, en een interieur bomvol nostalgische tierelantijntjes. Daarom is er een nieuwe stijltrend: modern landelijk wonen.

Wat is modern landelijk wonen?

Modern landelijk wonen betekent eenvoud. De rust en sfeer van het platteland is in huis voelbaar. Robuuste houten kasten en authentieke stoere tafels worden gecombineerd met typisch modern design. Natuurlijke materialen als oud hout, wol, vilt en touw en ‘boerse’ musthaves als de ladder en spijlenstoeltjes vieren de boventoon. De inrichting is sober en strak, gecombineerd met warme kleuren.

Basiskleuren

Een goede modern landelijke inrichting is gebaseerd op een doordacht plan. Een plan dat je in de loop van de tijd mooi uitwerkt in je interieur. Dit plan bevat verschillende componenten. Allereerst stel je de basiskleuren vast die in je inrichting komen. Een modern landelijke inrichting wordt voornamelijk gedomineerd door matte wandverven in stoere basiskleuren, zoals grijs, bruin en wit. Let wel op dat de kleur van de vloer aansluit bij de keuze van je basiskleuren.

Inrichtingsplan

Nadat je de basiskleuren helder hebt, kan er een inrichtingsplan gemaakt worden. Modern landelijk wonen betekent weinig meubelen, maar wat er staat is stoer en robuust. Oud hout wordt gecombineerd met strak en wit. Hier en daar een enkel accessoire kan geen kwaad, maar houd de boel zo rustig mogelijk.

Verlichtingsplan

De inrichting komt het best tot haar recht met een goed verlichtingsplan. De verlichting is namelijk bepalend voor de sfeer en kan je inrichting maken of breken. Een goed verlichtingsplan is dan ook een must. Denk daarom goed na. Kies je voor spotjes, of voor staande lampen. Of ga je verschillende lichtbronnen met elkaar combineren?

Accessoires

Wanneer je huiskamer volledig is ingericht, kun je enkele accessoires toevoegen om de sfeer completer te maken. Denk hierbij aan een paar stoere kussens, een oude vaas met een paar grote takken of een paar kaarsen. Houd het vooral rustig, anders verlies je de eenvoud en de sfeer van het modern landelijk wonen.

Professioneel interieurplan

Wil je een professioneel plan voor je interieur? Dan kun je natuurlijk altijd bij Mart terecht. Wij tekenen aan de hand van jouw plattegrond een mooi interieurplan in de sfeer waarin jij je thuisvoelt. Welkom!

modern landelijk interieur

Reageer

Reacties